megtérülés, marketing ROI

referenciak.com

biztos hatékonyan működteted a kampányaidat?

marketing ROI - befektetések megtérülése

Az egyik legfontosabb marketinggel kapcsolatos üzleti kérdés, hogy az abba fektetett pénz hogyan térül meg, mennyire hatékonyan hasznosul a kampányokra fordított összeg. A marketing ROI (MROI - return on investment) a megtérülés mérésének módja: a vállalat által marketingre költött összeget, mint befektetést és annak hozamait vetjük össze. A legegyszerűben az képlettel számítható ki:

MROI = [értékesítés növekmény - marketing akció költsége] / marketing akció költsége

Vagyis látható, hogy az akció által hozott többlet eredményt vetjük össze az akció költségével. Mivel a marketing akció költsége a számlálóban levonásra kerül, így a 0 feletti mutató már pozitív megtérülést jelent.
A megtérülés számítás több szempontból is érdekes lehet a menedzsment számára, általában az alábbi 3 esetben mindig napirendre kerül:

  • a marketing költések alátámasztása - valóban megéri-e az adott kampány
  • alternatív kampány lehetőségek és marketing akciók rangsorolása, döntéstámogatás
  • marketing hatékonyság összehasonlítása versenytársakkal, piaci benchmark mutatókkal

ingyenes használat, azonnali eredmények

Az online marketing ROI kalkulátorunk mindenki számára ingyenesen használható és a kitöltést követően azonnal megtekinthetők az eredmények. Ha szeretnéd az eredményeket elmenteni, később is újra kitölteni vagy módosítani, illetve a [referenciak.com] egyéb alkalmazásait használni, akkor regisztrálj bármely szolgáltatás csomagra.

MROI kalkulátor

ezen a cégnéven van már elmentett adat, adj meg másik céget!


input paraméterek / KPI-ok

megtérülés, eredmények
kampány ROI
0
konverzió
0